Mijntje Strengholt

Ik ben een figuratief/realistische schilder en heb in 1997 de kunst academie Minerva in Groningen afgerond.Vervolgens heb ik de Van der Kele opleiding in Brussel gedaan om mij de technieken van het marmeren, houten en Trompe l’oeil schilderen eigen te maken waarna ik mij gericht heb op het maken van muurschilderingen. Na verloop van tijd kreeg ik sterk de behoefte om minder in opdracht te werken en meer tijd te besteden aan de ontwikkeling van mijn eigen werk. Sinds 2002 heb ik een atelier in Amsterdam en combineer ik beiden. Tot nu toe heb ik voornamelijk in eigen atelier geëxposeerd.

Mijn grootste inspiratie bron is het vrouwelijke lichaam. Aanleiding hiervoor was de voor mij fascinerende rug van mijn zusje. Inmiddels heb ik oog gekregen voor het gehele lichaam en hoe haar op voor mij interessante wijze, door middel van compositie en afsnijdingen, af te beelden.

Naast mijn ontwikkeling in inspiratie experimenteer ik met verschillende materialen als olie en acryl verf, acryl media, papier, poeders, krijt, bladkoper en goud op doek en paneel. Met deze materialen creëer ik bewust en onbewust vormen en kleuren die de basis vormen voor mijn vrouwen.

  1. moi

Curriculum vitae Mijntje Strengholt

Naam:
Mijntje Strengholt
Geboren:
0000,
Opleiding
periode type institution richting diploma
1993 - 1997 kunstacademie Academie Minerva, Groningen schilderen ja