Erik Habets (1978)

Beelden en tekeningen
Korte werkomschrijving
In algemeen is de thematiek van mijn werk zo banaal mogelijk. Instant actie, humor en onzin zijn belangrijke trefwoorden. Mijn werk heeft vaak een semie poëtische dubbelzinnigheid om doordenkers op een (verkeerd) spoor te zetten. Het belangrijkste in mijn werk is het beeld zelf, de inhoud is misschien maar een excuus om de dingen te maken... Ik hoop met mijn beelden beschouwers te overrompelen met een visuele impact, te verwonderen, aan het lachen te maken en door te laten denken totdat ze een ons wegen.
Mijn recente werk bestaat uit grote comic-achtige sculpturen en tekeningen. Het zijn een soort confrontaties, door een vreemde loop der omstandigheden van objecten, verbeeldingen van de grootste en de sterkste “helden” uit deze en vervlogen tijden, met een romantische nostalgische en een tweestrijdige ondertoon. Humor maakt een belangrijk deel uit van mijn werk.
Volgens mij is de wereld namelijk een grote voedselketen waarin maar één wet geldt: “there’s allways something bigger”
Mijn werk ontstaat op een intuïtief groeiende manier, waarbij de keuzes altijd beeldend gemaakt worden en het inhoudelijke ondergeschikt is. Geen gelul maar knutselen!

  1. Detail Hannibal in atelier
  2. Enterprise collapsing with A-team Van
  3. Detail Enterprise collapsing with A-team Van : A-team van
  4. T-rextion eating King Kong catching Jaws
  5. Hannibal vs Rambo
  6. Detail Hannibal vs Rambo (Rambo)
  7. Detail Hannibal vs Rambo (Hannibal)