Arnaldo (1946)

DE HORIZON VOORBIJ

De olieverfschilderijen van de Amsterdamse kunstschilder ARNALDO (1946) zijn inmiddels bij vele kunstliefhebbers bekend. Hij begon in de jaren zestig in realistische stijl te schilderen en ging in 1976 over naar het impressionisme. Vanaf 1984 drukt de kunstenaar zich uit in het expressionisme, dat inmiddels is uitgemond in het abstract-expressionisme.

Begin 1999 verschijnt er een nieuw element in zijn werk: horizontale strepen. De lijnen suggereren onmiskenbaar een immer aanwezige horizon, wat tot gevolg heeft dat zijn abstracte doeken landschappelijk overkomen. De strepen geven de scheiding aan tussen lucht, water en land. De immense ruimte wordt uitgebeeld in kleur en vlak. Men kan als het ware, zo zijn schilderijen instappen.

Zijn inspiratiebron is het Hollands landschap met zijn steeds Wisselende luchten en licht, met name WATERLAND, waar hij al meer dan dertig jaar inspiratie opdoet. Schetsen, aquarelleren, fotograferen, kijken en daarbij vooral de ruimte ondergaan. Dit gevoel wordt omgezet in zijn kunstwerken.

 1. Noord Hollands licht
 2. Landschap
 3. Amstelbrug
 4. WOLK
 5. Strand
 6. Waterland
 7. Nevel (1)
 8. Polder
 9. Nevel (2)
 10. Bloembollenvelden
 11. Zonlicht (aquarel)
 12. Il Louvre
 13. Voorjaar
 14. Bomen aan de Amstel
 15. Onstuimig weer